Hälsa hälsa, köttfri måndag, lunch, meatfree monday, vegetariskt

Veggo

 
Igår körde jag ju hela dagen utan kött vilket var superenkelt till frukosten men lunchen var lite svårare. Sjukt att man alltid utgår efter kött när det finns så mycket annat gott att upptäcka.
 
Jag gjorde en blandning på fullkornspasta, färska grönsaker och sallad, majs, alfagroddar, lite stekt haloumi och championer i chili toppat med solrosfrön och keso. Mmm, älskar solrosfrön och pinjenötter i mat, smaskigt värre.
#1 - - Anonym:

Ser gott ut! Du verkar alltid bara slänga ihop massa keso med grönsaker men känner du aldrig att du vill laga en riktig rätt? Typ en god pasta med nån sås, skaldjur eller så?
Kram ;)

Svar: Nej, suget för skräpmat försvinner väldigt fort när man vant kroppen vid bra mat :)
originalet.blogg.se

#2 - - jgijjgp:

Va roligt att du kör en köttfri dag i veckan, och det skulle vara kul om du kunde lägga upp lite veggo recept. pöss

Svar: Absolut! :D
originalet.blogg.se

#3 - - Hej:

Har du körkort?

Svar: nää
originalet.blogg.se

#4 - - Matilda:

Pasta med nån sås och skaldjur är inte skräpmat? HAHA?

Svar: Det är väl en tolkningsfråga då, pasta och sås är inte bra mat enligt mig direkt. HAHA?
originalet.blogg.se

#5 - - Anonym:

Skräpmat sa jag inte, bara "riktig" mat som inte bara är keso med grönsaker och ägg...

Svar: Om du kollar en av mina kategorier som heter hälsa så lägger jag upp olika middagstips där, finns massa mer än grönsaker och ägg, hehe.
originalet.blogg.se

#6 - - Linda:

Och vadfan är "riktig" mat? Inte direkt som att ägg och grönsaker är luft? Så onödig kommentar.

Svar: Haha ja, "riktig" mat är ju väldigt individuellt. För mig är det så cleant och rent som möjligt, mer raw food och stenålderskost. Medans andra kanske anser riktig mat som husman som man växt upp med, typ sås och potatis.
originalet.blogg.se

#7 - - Matilda:

Maten på bilden är ju asnice och nyttig, absolut. Men för mig är ju inte pasta och sås skräpmat :o skaldjur är definitivt inte skräpmat, det är ju något av det bästa och nyttiga man kan äta för kroppen. Men som sagt, en tolkningsfråga, bara intressant att höra vad du tycker är skräpmat så fick upp ögonen för din kommentar där.. var lite chockad bara - för mig är pizza, pommes, greasy chinese typisk skräpmat, men alla tycker ju naturligtvis olika! ;p

#8 - - Anonym:

Ja sa inte att pasta och skaldjur är skräpmat, det tyckte däremot andra men det är ju olika för alla. Va man tycker, jag tycker om att unna mig olika saker. Idag åt jag t.ex. Torskrygg med rödbetor( odlade precis här), stekta kantareller, nyttigt och gott!
Kram

Svar: Mmm det där lät sjukt gött! Jag käkar varierar också, lägger ju inte upp allting jag äter på bloggen ;) Så länge man varierar sig och inte tröttnar så! Kram på dig!
originalet.blogg.se

#9 - - Emmyibear:

Så kul att du kör med köttfrimåndag :-) Fler borde göra det!

Jag vill bara OBSa dig på att det finns löpe i både Keso och i många ostar. Löpe framställs med hjälp av kalvmage och många gånger är märkningen av produkter väldigt tveksam så det kan vara svårt att veta om den innehåller vegetabilisk löpe eller animalisk!

Svar: Men fy vad äckligt! Och jag som älskar min keso.
originalet.blogg.se