Fika/shopping med AlmaBild: Cobrasnake

Känner mig lite rörig och tankspridd idag, tror det beror på mitt rum... Dags att städa det nu. Sortera kläder, armband, produkter, allt, allt. Men innan dess ska jag bege mig till stan och ta en fika och (förhoppningsvis) lite shopping med Alma.

Letar inte efter något särskilt, bara kika. Köpte en jättesnygg ormskinnsclutch i förrgår, men glömde den hos Klara. Annars så ska min nya kamera (canon g10 poweshot, love) komma idag. Jag har inte fått något avi. Hjälp...?

Påtal om kamera, jag har en ny liten idé till bloggen. Yes, jag och mina idéer. Ni får se vad jag yrar om när jag kommer hem! Nej, nu får jag skynda mig. xx

3 veckor till skolstart!

Känner ni också det? Juli som blir augusti. Augusti som blir det vi alla känner till som skolstart. Några kanske längtar, andra har ångest. Vissa kanske inte ens behöver tänka på skolstart eftersom de tagit studenten. Eller har alla tre gymnasieår framför sig. Själv förbereder man sig på "det jobbigaste skolåret någonsin" om man ska tro veteranerna. Jag laddar redan nu, ska köra gärnet med journalisthögskolan som motivation.

Men skolstart är det inte än på ett tag. 3 långa veckor som jag gärna vill fylla med...
Fika, sola, bada, åka båt, grilla, dansa, roadtrip till Stockholm (I wish), äta på resturang med tjejerna, myskväll och tvserie-maraton.


Jag vet att negativitet inte klär mig, men jag har solat en gång detta året. En gång. Det är nästan så att man ger BUS-doften en extra tanke. Så blek är jag.

Hur nästa årskurs än blir vet jag alltid att jag har mitt underbara gäng. Mellan alla läxor och långa timmar framför datorn så kommer jag ha mina fabulous friends - Camilla, Karin, Hanna, Petra och så var det... Ja, Klara ja! (Just kidding, hun ♥)

create avatar

(Svårt att få med oss alla på samma bild, men här är vi!)

110% hjärnspräng/tankspridd
Bilder: Jak&Jil

Usch, jag känner mig helt klubbad.
Även fast klockan snart är sex känner jag mig nyvaken. Trött, matt, hängig, varm, tjurig. Inte en Anja man vill vara i närheten av med andra ord! Äsch, sådant går över.

Igår var en bra dag iallafall! Vi var ju som sagt på svenska mässan och pratade om bloggar. Här kan ni se ett klipp (börjar efter 03:40). Det slutade mot kvällen och efter vi gått i stan så åkte jag och Klara hem till henne. Åt sjukt god pesto-pasta sallad.
Sedan köpte vi hem lite godis och kollade på film. Skrattade halvt ihjäl oss åt Mean Girls ("they were seen canoodling") och somnade till Den nakna pistolen 33 1/3. Också en rolig film, skrattade mig till sömns typ.

Kvällens planer blir nog lika storslagna som mitt humör. Inte så troligt att jag lämnar mitt varma lilla rum, bortsett från att handla in lite mat till helgen då såklart. Är ensam även denna helg. FEST HOS MIG! Nej, jag skojar. Såklart.

Svar på tal: nyttig eller anorexia?

Fick en kommentar som jag kände var nödvändig att svara på. Trots att jag sa i videoinläget att jag inte uppmuntrar till anorexi eller träningsberoende så verkar folk inte kunna förstå...

Fråga:
"Varför skriver du ens sånna här saker? Och lägger ut bilder på kändisar som är sjukt smala och inte alls utgör ett bra ideal för en ung tjej idag? Allt handlar om vad man tar in och vad man gör av med. Äter man en stor grönsallad och en bit paj till lunch så är man onyttig? BALANS kallas det, men är man besatt av mat så förstår jag att man inte förstår vad det innebär. Jag hoppas att ingen med dålig självkänsla läser din blogg. Jag skäms! "

Svar:
Jag skulle gärna vilja se vilken kändis du syftar på som var "sjukt smal". Enligt mig ser alla tjejer hälsosamma och starka ut på denna bilden. Ingen ser särskilt sjuk ut. Och återigen, nej. Det är inte så simpelt som att äta lika mycket som man tränar. Onyttig mat som inehåller exempelvis transfett ger hjärt och kärlsjukdomar, diabeters, migrän, hängighet och i värsta fall cancer, det har ingenting med träning att göra.
Sedan är det en hel del tjejer med dålig självkänsla som läser min blogg. De har jag fått mail och kommentarer ifrån att jag hjälpt dem, med mina inlägg. Så inte behöver du skämmas.

Kändisarnas egna hälsoknep!I kampen för att få en fast kropp gör kändisarna vad som helst. Inga dietknep eller träningssätt är för annorlunda för dem. Men vad är egentligen hemligheten bakom kändistjejernas snygga kroppar?

Mel B
är just nu extremt tränad. Hennes hemlighet är att röra på sig varierat och ofta, bortsett från hennes ätar-dag då hon får ta en paus. Det är bevisat att om du äter nyttigt i sex dagar men höjer ditt kaloriintag på den sjunge höjer det ämnesomsättningen.

Elle Macpherson
går på en organisk diet med fiskolja. Fiskolja är bra för fettförbränningen, särskilt runt mage och midja, samtidigt som det sänker aptiten och förebygger rynkor. Kapslar med jordgubbsmak kan du köpa här!

Cindy Crawford
går efter det vi alla försöker undvika, nämligen småätningen. "Jag äter något litet mellan frukost och lunch och något vid fyra innan middagen." Rätt mellanmål ger näringsämnen och gör att du vill äta mindre godis!

Hayden Panettiere
går på en annorlunda diet, kallad fjärdedelsregeln. "Jag är väldigt petig med maten. När jag äter en fjärdedel av min mat blir jag mätt. Tjugo minuter senare äter jag en fjärdedel till och låter det lägga sig." Detta kan sänka kaloriintaget med 210 kcal / dag.

Katy Perry
hatar att träna, bortsett från att hoppa hopprep. Det är kul, det reducerar celluliter och påverkar hela kroppens muskler. Du kan bränna upp till 750 kcal / timmen!

Fergie
har verkligen kurvorna på rätta ställena. "Jag shottar organisk ofiltrerad äppelcidervinäger, ungefär två matskedar", säger stjärnan. Detta rensar tarmen, ger kroppen hjälp med matsmältningen och hämmar småätningen.

nighty nighty, get some beautysleepSå, nu närmar sig klockan ny dag här.
Ska nog ta och lägga mig i hyfsad tid ändå, kanske somna till en film. Imorgon är det ju nämligen svenska mässan / seminarie / konferens. Huvudsaken är att vi ska prata om bloggar, på engelska. Inför engelska främlingar. Hörs kanske farligt, men vi får 2000 kronor för en dag. Absolut värt!
Det är jag och Klara, sedan två tjejer från vår skola. Här är deras blogg, riktigt snygg modeblogg tycker jag!

Det är slut mot kvällen, sedan blir det vidare till x för att ha en myskväll. På fredagen blir det stan och fika med Alma och lördagen är det nog planer med tjejerna. Ser ut som en fin helg jag har framör mig!
Som jag säger, de tre heliga F:en. Friends, fashion, flirts. Min livsfilosofi. Jag säger godnatt med det.

Nu säljer jag min kamera!Nu säljer jag min kamera, en några månader gammal Olympus FE-330. Det är 8 megapixel, 5x optisk zoom, 4x digital zoom, 2,7" LCD-skärm... Mycket bra! Enda anledningen till att jag säljer den är att jag ska ha råd med en ny för 5 papp.
Så om ni känner för att ha en snabb, snygg och billig digtalkamera så säljer jag min för 890 kronor! Skynda fynda! Ett minneskort på 1 gig ingår!

HÄR kan du köpa den!
Visa fler inlägg